Domowe lody bez cukru
Specjalnie dla Was. Doskonały przepis na bazę do lodów domowej
roboty,oraz przepis na konkretny smak lodów. Na moim blogu będzie ich
coraz więcej. W ramach ekologicznej akcji, zrezygnowałam z kupowania
kodów w plastiku oraz folii w upały. Stare kubeczki po lodach kupnych,
wykorzystałam do zamrażania własnych lodów. Wyskrobałam też kilka
ciekawych przepisów.
Swoim działaniem, ograniczam ilość śmieci (patrz opakowania po lodach) wyprodukowanych przez Polaków tego lata.
LODY jAGODOWO - KOKOSOWO - MIGDAŁOWE
BAZA DO KAŻDYCH LODÓW:
WSAD DO MOJEGO SMAKU
Wszystko pięknie zmiksuj razem i zamróź w lodówie na dobę. GOTOWE;-)
Swoim działaniem, ograniczam ilość śmieci (patrz opakowania po lodach) wyprodukowanych przez Polaków tego lata.
LODY jAGODOWO - KOKOSOWO - MIGDAŁOWE
BAZA DO KAŻDYCH LODÓW:
- mleko/napój (ekologiczny) kokosowy
- jogurt naturalny
- kasylitol/ miód naturalny jasny, słodki
WSAD DO MOJEGO SMAKU
- jagody
- migdały (rozgnieć, a przedtem namocz przez kilka godzin, by zmiękły) lub wiórki kokosowe (uprzednio wymoczone w zimnej wodzie przez całą noc - pozbywamy się dwutlenku siarki)
- przyprawy - imbir z kardamonem i roztartymi, 2-3 listkami mięty
Wszystko pięknie zmiksuj razem i zamróź w lodówie na dobę. GOTOWE;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz